2017. szeptember 1-gyel lép hatályba két új kormányrendelet, mely kimondja, hogy – az építőipari tervezők-kivitelezőket követően – a vízvezeték- és villanyszerelőknek is kötelező felelősségbiztosítással kell rendelkezniük.

 

 

219/2017. számú kormányrendelet a villanyszerelők bejelentéséről és nyilvántartásba vételéről szól, és kötelezővé teszi a nyilvántartásba vett szakemberek számára, hogy kötelező felelősségbiztosítást kössenek az alábbi tevékenységekre:

  • villamos energia hálózatra saját beruházás keretében történő csatlakozás során csatlakozó-berendezés létesítése és kivitelezése (fázisonként legfeljebb 100 A túláramvédelmi szervvel védett és 1000 V feszültségszintet meg nem haladó csatlakozó-berendezésre);
  • villamos energia hálózatra saját beruházás keretében történő csatlakozás során csatlakozó-berendezés létesítése és kivitelezése (feszültségszint korlátozása nélkül).

A 220/2017. számú kormányrendelet pedig a víziközmű-bekötést végző személyek bejelentéséről és nyilvántartásáról szól, és szintén kötelezővé teszi számukra, hogy kötelező felelősségbiztosítást kössenek a jogszabályban meghatározott tevékenységekre:

  • ivóvíz-bekötővezeték építése, kivitelezése;
  • szennyvíz-bekötővezeték építése, kivitelezése.

 

A részletekről érdeklődjön kollégáinknál!